PROGRAM PPTDP3

Wednesday, May 29, 2013

Penyerahan Barang Keselamatan PPTDP3

Pada 28 Mei 2013 telah diadakan Penyerahan Barang Keselamatan PPTDP3 kepada semua ketua blok untuk kegunaan keselamatan penduduk dan semasa rondaaan malam bagi kawasan Taman Desa Permai 3. Kos pembelian barang barang adalah hasil dari geran daripada ROS yang telah diperuntukan kepada persatuan persatuan penduduk  di negeri selangor ini. Semoga dengan adanya kelengkapan ini dapat menjadikan aktivti rondaan malam di kawasan taman ini lebih mantap dan berkesan.

10 walkie talkie

9 Pemadan api

9 Light baton untuk rondaan malam


Wakil wakil setiap blok.

Thursday, May 16, 2013

Takziah Kepada Keluarga En MEGAT KHAIRI AZMAN dan Puan MURNI

Pihak PPTDP3 mengucapkan takziah kepada keluarga En MEGAT KHAIRI AZMAN dan Puan MURNI atas permergian arwah Ibu Puan Murni ke rahmahtullah pada 15 Mei 2013.


Innalillahi wa’inna ilaihi raji’un. Semoga seluruh keluarga arwah diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi ujian dan musibah ini. Kami semua mendoakan agar roh beliau dicucuri rahmat dan mendapat keampunan Allah SWT, serta ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh.
Allahummaghfirlahu warhamhu wa ’afihi wa’fu’anhu. Al-Fatihah.
“Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga, maka sungguh ia telah beruntung. Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan.”(Ali-’Imran: 185)

Sumbangan Tabung Khairat Kematian PPTDP3 telah diserahkan kepada keluarga En Megat, bagi membantu dalam pengurusan jenazah dan majlis doa tahlil.


Monday, May 6, 2013

Aktiviti Khas - Pengumuman Keputusan Pilihanraya Ke-13

Sempena Pilihanraya Ke-13 pada 5 Mei 2013, telah diadakan sesi berkumpulan dalam mendapatkan keputusan pilihan raya kali ini, bertempat di rumah Cikgu Abdul Basir bermula jam 9 Malam. Walaupun terdapat perbezaan pendapat politik dikalangan Penduduk, tetapi demi ukhwah sesama islam dapat duduk semeja dan bertukar tukar pendapat dalam berpolitik dalam keadaan matang. Semoga ukhwah ini dapat dikekalkan dan diteruskan dalam PRU ke-14 nanti.

Berikut adalah keputusan penuh bagi kawasan DUN MERU N42. Tahniah diucapkan kepada calon yang memang. Berjumpa lagi di PRU ke-14